Intake gepland

10 December 2018 0 By leerdynamiek


Vrolijk stappen we door. Inmiddels staat daar eind januari een intake gepland. De dagen tikken voorbij, de uren gaan door. Het plannen zelf was prettig en makkelijk. Het is ‘gewoon een stapje’. Naast al die andere stapjes die ik heb gezet, een logisch vervolg.

Vervolgens komt 2019 dichterbij. Zoveel gedaan het afgelopen jaar, zoveel geleerd. Een heel fijn netwerk, heel veel leuke dingen. Comfortzone…is dat een woord?? Geen idee wat het betekend. Want…comfortzone…het zit allemaal in mn hoofd. Het vervelende is wel dat mijn lijf reageert op mn hoofd. Zodra mn hoofd heeft besloten: dit is buiten mijn comfortzone, dan reageert mijn lijf met een angstprikkel. Heel oncomfortabel.

Dit weekend verstuurde ik het intakeformulier. Ik kreeg vandaag een reactie terug dat ik nog twee andere formulieren in moest sturen. Iets over medische gegevens en iets over het betalen van de nota. Die medische gegevens is niet zo’n probleem. Maar het betalen van de nota, wat logisch is, geeft toch wel wat hartkloppingen. Wat gaat dit in hemelsnaam kosten?? Het is zo koffiedik kijken… voor mij is helemaal niet duidelijk wat een verzekeringsmaatschappij nu vergoed en wat ik dan zelf moet betalen. Ja, mijn eigen risico ben ik dan kwijt…check…die wist ik wel. Het ‘levende materiaal’ mag ik ook zelf betalen (inclusief de ‘bewaarkosten’), goed, ook prima. Maar vervolgens krijg ik een prijslijst met allemaal voor mij vage termen. Wat moet ik daar nu weer mee??

Een aantal van die termen blijken over IVF te gaan, de medicatie enzo. Nu is dat echt mijn grens: medicatie, daar gaan we niet aan beginnen. Mijn lijf is nu al vaak een rollercoaster door de hormonen van de (pre)menstruatie en daar wil ik niet ook nog wat troep bij. Mooi, die kunnen dus van het lijstje af. Blijven er nog een aantal vage termen over.

Dan weet ik vervolgens dat ik voor 31 december een nieuwe verzekering mag afsluiten. Maar welke ik nu moet hebben is nog niet duidelijk. Dat wordt pas half december op de website bekend gemaakt. Ergens kan het me niet lang genoeg duren. En aan de andere kan: duurt lang! Laten we het nu maar regelen, dan heb ik het gehad!

Iets met onrust…iets met geduld…op het moment dat ik ergens onrustig van word, dan wil ik nú weten waar ik aan toe ben. Hoe dat dat zit. Hoe onrustiger ik ben, hoe minder geduldig ik ben.
Word ik hier onrustig van?? Hell yeah! Man, wat een gedoe!