Even de lucht opsnuiven

24 November 2018 0 By leerdynamiek

Stapje voor stapje gaan…niet alles in één keer willen realiseren. Steeds trots zijn op elke stap die ik gezet heb. En toen bedacht een goede vriend: ‘je kunt ook even bij de kliniek langsgaan’…
Ow…help…nu wordt het wel erg concreet…

Onder het motto ‘even de lucht opsnuiven’ zat ik dus vorige week in de auto onderweg naar NijGeertgen. NijGeertgen, voor de niet ingewijden, is een feriliteitskliniek, bedoeld voor lesbische stellen, ongewenste kinderloosheid bij echtparen en vrouwen zoals ik…om dus zwanger te worden als het even niet vanzelf gaat (logisch zonder man, in mijn geval).

Ik dacht dat dit een stap ver buiten mn comfortzone was. Inmiddels heb ik geleerd dat ‘buiten mn comfortzone’ zich vooral in mn hoofd afspeelt, want als ik t eenmaal doe, valt het altijd mee. Ik ging met het idee: ‘ik hoef nu nog niks’ en ‘als dit niet goed voelt, ben ik mooi klaar met mn onderzoek’.

En daar zat ik dan…in mn auto…adem te halen…onderweg naar de kliniek. Eenmaal daar stapte ik braaf de auto uit, ik was er nu toch en kon maar beter doen waar ik voor gekomen was. Het is een idyllisch plekje, daar bij NijGeertgen. Een mooi modern gebouw midden tussen wat natuur en ook nog makkelijk bereikbaar met de auto.

Ik stond voor de deur, maakte die open, liep naar binnen en ging naar de balie waar een vriendelijk glimlachende mevrouw nog wat zat te typen… wat ga ik daar in hemelsnaam zeggen?? Ik bedacht maar meteen een intake te plannen. De lieve mevrouw achter de balie gaf te kennen dat dit alleen telefonisch kon en legde me vervolgens uit hoe dat dat in zn werk ging. Vervolgens stelde ze voor om even een lekker kopje thee te pakken en ergens te gaan zitten, om zo te kunnen voelen wat het met me deed. Zo gezegd, zo gedaan.

En daar zat ik, met een kopje thee en een tijdschrift wat ik normaal gesproken nooit zou lezen. Ik was nieuwsgierig naar de signalen in mn lijf: wilde ik al weg? Zat er spanning? Waar dan? En toen voelde ik t… ik zakte in mn lijf met een tevreden zucht.

Hier Moet Ik Zijn…